Wat is WordPress eigenlijk?

Reclameworks is WordPress specialist, maar waar hebben we ons nu eigenlijk in gespecialiseerd? WordPress open-source software, oorspronkelijk ontworpen als software waarmee je kunt bloggen; een weblog bijhouden dus. Een weblog maakt het mogelijk berichten te plaatsen in de tijd waarop vervolgens gereageerd kan worden door andere mensen. Een weblog kent over het algemeen geen statische pagina’s en dat is dan ook het grootste verschil met reguliere websites. Daarnaast kent WordPress uiteraard ook statische content, pagina’s genoemd.

WordPress is de afgelopen jaren enorm doorontwikkelt en tegenwoordig vanaf versie 3.0 uitstekend te gebruiken als Content Management Systeem (CMS). Met de toevoeging van Custom Post Types, waarmee je je eigen soort content kunt bepalen, aan de al bestaande statische pagina’s en de weblog is de interactieve presentatiesite ontstaan. WordPress heeft dus eigenlijk twee werelden samengebracht; statische pagina’s met dynamische vernieuwende berichten in blogvorm.

De tijden van webpagina’s maken in Dreamweaver of Frontpage zijn dan ook verleden tijd met alle mogelijkheden die WordPress te bieden heeft. Zeker als je de open plugin structuur mee rekent. WordPress als CMS maakt gebruik van een database en op die manier is het uiterst eenvoudig data aan te passen of toe te voegen. Voor normale sites is WordPress de perfecte CMS.

Waarom WordPress?

WordPress is gebruiksvriendelijk

Als u met een gemiddelde tekstverwerker om kunt gaan, zal het omgaan met WordPress geen problemen opleveren.

WordPress is gratis

De grootste besparing is dat je niet mee hoeft te betalen aan de ontwikkeling van een zelf ontwikkeld beheersysteem. Uiteraard zal je wel tijd moeten investeren in HTML, CSS en PHP wil je WordPress geheel naar je eigen hand zetten, maar in principe kan iedereen gratis een WordPress website maken.

WordPress is een bewezen CMS systeem

In tegenstelling tot software die vanaf niets wordt ontwikkeld, is WordPress een bestaand en beproefd systeem, waarbij de meeste kinderziektes alang zijn opgelost. WordPress wordt door miljoenen mensen gebruikt en door duizenden mensen mee ontwikkeld. Daar kan geen inhouse systeem tegenop.

WordPress wordt constant verder ontwikkeld

Een enorm grote groep ontwikkelaars is continu bezig de software verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Standaard voorziening voor webfeeds

WordPress biedt standaard de mogelijkheid een RSS feed te activeren om zo de inhoud van je website te delen.

Ingebouwde plugin structuur

WordPress kent een ingebouwde plugin structuur waardoor de standaard functionaliteit van WordPress met extra software – plugins – is uit te breiden. Kijk bij het overzicht van WordPress resources om een beeld te krijgen wat er allemaal mogelijk is.

Webstandaarden

WordPress ondersteund standaard webstandaarden zoals xhtml en css. Zegt je misschien niet maar ontzettend belangrijk voor het volgende punt:

Zoekmachine vriendelijk

WordPress is zoekmachine vriendelijk, dus hogere noteringen bij bijvoorbeeld Google.

Nieuw uiterlijk uiterst eenvoudig door WordPress Themes
Net is als met de plugins maakt WordPress gebruikt van een open structuur voor Thema’s (Designs). Grote voordeel is dat je vrij eenvoudig van totale layout of structuur kunt veranderen zonder dat je iets met de inhoud van je site hoeft te doen.

Wat kan WordPress nog meer?

Vanaf versie 3.0 heeft WordPress de voorheen beschikbare WordPress MU nu ingebakken en hernoemd naar WordPress Network. WordPRess Network maakt het uiterst eenvoudig meerdere sites in één installatie te plaatsen en op die manier meerdere blogs op één domein te hosten.

Reclameworks heeft ruime expertise opgebouwd in het bouwen van websites met WordPress. Deze expertise verdeeld zich over de volgende onderwerpen:

  • Beveiliging van WordPress
  • Inzetten WordPress MU
  • Hacks implementeren, ofwel creatieve oplossingen
  • Aanpassen Themes (lees: bestaande designs)
  • Vertalingen Themes en Plugins
  • SEO voor WordPress

Nieuwsgierig geworden wat deze WordPress Specialist voor je kan betekenen ? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Beoordeling
Datum
Onderwerp
WordPress website laten maken
Beoordeling
51star1star1star1star1star